– Nå blåser vi liv i kirkekaffen! Diakoniarbeider Mari Brækken håper at folk rusler ned fra gudstjeneste i Nidarosdomen til Vår Frue kirke. Der venter nytraktet kaffe!

– Kirkekaffen har vært «livløs» i forbindelse med gudstjenestene i Nidarosdomen de siste årene. Nå vil vi blåse liv i den, smiler Brækken.

Kaffe og kake

Nå inviteres det til kirkekaffe den første søndagen i hver måned, hovedsakelig. Første gang etter gudstjenesten 7. mars. Den startet kl. 11.00. Når den er ferdig, inviteres det til kirkekaffe i Vår Frue.

– Hva er kirkekaffe for deg?

– Kirkekaffe er et enkelt konsept. Her møtes vi for å prate sammen, bli kjent over en kopp kaffe eller te – og et kakestykke til.

– Kan du komme selv om du ikke kjenner noen andre som deltar?

– Ja, det er bare å komme! Kirkekaffe er nettopp en mulighet til å bli kjent med noen. Vi vil gjøre alt vi kan for at alle skal føle seg velkommen.

Nidarosdomen hjerte
Etter gudstjenesten i Nidarosdomen er det nå åpnet for kirkekaffe i Vår Frue kirke.


– Vi er heldige som har gudstjenestene våre i nasjonalhelligdommen, men vi kan ikke ha kirkekaffe der. Vi må ha et sted å være. Nå i koronatiden må vi også ha et stort rom å være i. Derfor går vi etter gudstjenesten ned til Vår Frue kirke for å ha kirkekaffe. Vi er spent på hvor mange som finner veien ned hit, sier Brækken.

Vår Frue kirke
Ta gjerne gåturen ned til Vår Frue gjennom idylliske St. Jørgenesveita.

– Fra Nidarosdomen og hit er det jo en fin, liten En fin spasertur!

– Ja, så får du litt frisk luft etter gudstjenesten! Etter at den er ferdig, ønsker vi å invitere med oss så mange som mulig ned hit. Du kan være med om du aldri har vært på kirkekaffe før. Du kan også komme om du aldri har vært på gudstjeneste i Nidarosdomen før og du synes alt er nytt og annerledes. Du er hjertelig velkommen. Dette er ikke en klubb for innvidde, smiler Mari.

Flere kjente ansikter

– Vi setter ingen grenser her, du kan komme om du ikke har vært på gudstjeneste i Nidarosdomen først også, legger hun til.

Vår frue kirke, diakoniarbeider Mari Brækken
I Vår Frue kirke er det mye vakkert å se på. Her maleri av Håkon Gullvåg.


– Hva ønsker du folk skal oppleve på kirkekaffe?

– At folk skal bli kjent, kanskje komme «på hils» med noen du ikke kjente fra før, snakke med noen du ikke har snakket med før og bli kjent med oss som jobber i kirka. Neste gang du eventuelt skal på gudstjeneste, drar du kanskje kjensel på noen flere ansikter, føler deg litt mer «hjemme». Både Nidarosdomen og Vår Frue kirke er like mye din som min, selv om jeg arbeider her, understreker hun.

Tilhører alle

– Nidarosdomen er jo nasjonalhelligdommen vår. Den tilhører alle i Norge. Alle skal kjenne på at her kan jeg være, sier Brækken.

Hun håper at kirkekaffen kan bidra til denne følelsen.

Vår Frue kirke
En kopp kaffe er alltid godt :)

Kirkekaffe har sammenheng med gudstjenesten.

– Men, på gudstjenesten har vi ikke så mye mulighet til å «se» hverandre. Da konsentrerer vi oss gjerne om det som skjer der. Mange har behov for å snakke sammen, kanskje særlig etter en gudstjeneste der vi har hørt om viktige og dype temaer, peker Brækken på.

– Men, du kan bare også snakke om været, smiler hun.

– Her er det ingen krav. Du kan bare sitte helt stille også, hvis du har lyst til det!

– Kirkekaffen vi har her i Vår Frue kirke skal være bare prat og kaffe

Tekst, foto, video

Karina Lein, kommunikasjons- og informasjonsmedarbeider

kl766@kirken.no

98 63 50 28